Abia aștept să văd dacă voi fi singurul care va putea face asta.

Problemele de siguranță a traficului pentru copii au fost încă găsite în vecinătatea școlii elementare Incheon și în zona de protecție a copiilor. Recent, Incheon City Office a postat o petiție spunând că camioanele circulau rapid și periculos într-un complex de Apartamente lângă Wanggil-dong.

Pe 22, tocmai la timp pentru școală, erau de fapt o mulțime de camioane care treceau prin complexul de apartamente în drum spre casă.

„Când merg la școală dimineața, există o mulțime de camioane mari, așa că este înfricoșător”, a spus Imo Yang, student în anul doi la Danbong-cho. Micile treceri de lângă intersecție, unde erau aglomerate trei complexe de apartamente, uneori nici măcar nu aveau semafoare.

„Am văzut o mulțime de situații periculoase, cum ar fi o scurtătură către un șantier din apropiere sau un parc industrial, unde o mulțime de camioane vor lovi copiii”, a spus Kwon Jung-gu(39 de ani), care conduce o casă Bunsik în apropiere.

Un oficial al Biroului de administrare a apartamentelor din apropiere a spus: „există un parc industrial General Gumdan în apropiere și există multe șantiere de construcții și există multe camioane.”

Ca atare, a existat o creștere a lucrărilor de construcție, cum ar fi reamenajarea în Incheon în ultimii ani și, datorită naturii orașului logistic, există multe camioane care trec în jurul portului, ceea ce amenință siguranța traficului copiilor.

Potrivit Departamentului de poliție Incheon, din 2017 până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, au existat 245 de accidente de circulație care au implicat copii cu vârsta sub 13 ani pe trotuarele din zona Incheon. În aceeași perioadă, au existat 165 de accidente în adăposturile pentru copii. Pe data de 8 a acestei luni, la o intersecție din apropierea unei școli elementare din Bupyeong-gu, Incheon, un elev de școală elementară care traversa o trecere de pietoni a fost lovit de un camion 25t care vira la dreapta, iar în martie, un elev de școală elementară care traversa o trecere de pietoni în fața unei școli elementare din Shinheung-dong, Jung-gu, Incheon, și-a pierdut viața într-un accident de camion.

Este o problemă că există zone de protecție pentru copii care nu sunt desemnate ca zone de protecție pentru copii, cum ar fi intersecția în care a avut loc accidentul în Bupyeong-gu în această lună sau intersecția Wanggil-dong, unde camerele de represiune și semafoarele nu sunt instalate. Legea civilă, implementată în martie anul trecut, impune instalarea camerelor de viteză în zonele de protecție a copiilor și impune șefului administrației locale să instaleze mai întâi semafoare.

Experții subliniază că atitudinea șoferilor nepăsători este, de asemenea, o problemă.

În zona de protecție a copiilor, șoferii trebuie să păzească la 30 km pe oră. În special, pentru camioanele și autobuzele mari, natura structurală a vehiculului necesită o atenție sporită datorită zonei orb largi.

„Dacă șoferul nu acordă atenție scenei, este inutil”, a declarat inspectorul sistemului de siguranță a traficului de Sud-Est Wei Kyung-hwan, „atunci când schimbați direcția vehiculului, cum ar fi virarea la dreapta la o intersecție, este necesar să faceți o pauză și să vă asigurați că nu există pietoni pentru copii care se apropie de vehicul.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *